Digitale uitwisseling van uw medisch dossier

- uitsluitend met uw toestemming- 


Huisartsenpraktijk Smid maakt daarom gebruik van een regionaal netwerk om elektronisch medische gegevens te delen met andere zorgverleners in de regio: de zorginfrastructuur van het LSP (Landelijk Schakelpunt). Via dit netwerk kunnen de belangrijkste gegevens uit uw huisartsdossier worden opgevraagd én een overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Huisartsen, waarnemend huisartsen  (huisartsenposten), apothekers en medisch specialisten kunnen dan gebruik maken van het LSP om uw medische gegevens  te delen in voorkomende gevallen.

Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende arts, een andere apotheek of de huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat die zorgverlener uw actuele medische gegevens kan inzien. Zo krijgt hij een goed beeld van uw medische situatie en krijgt u de juiste zorg.
 Uw huisarts mag uw medische gegevens alleen delen met andere zorgverleners als u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven en andere zorgverleners mogen de gegevens alleen inzien als dat nodig is voor uw behandeling.
Vindt u het goed dat een waarnemend huisarts, een apotheek of medisch specialist uw actuele medische gegevens kan opvragen als dat nodig is voor uw behandeling? Geef dan uw huisarts  toestemming uw gegevens beschikbaar te stellen via het LSP. Dit kunt u doen door een toestemmingsformulier in te vullen, te ondertekenen en in te leveren bij de praktijk.
 
Zie voor meer informatie de website van de vereniging van zorgaanbieders voor zorgcommunicatie.
www.vzvz.nl